Ook dit jaar zijn de bakkerpieten weer van de partij. Ze zijn het hele jaar bezig geweest met het maken (en proeven) van de lekkerste recepten en laten elke dag in het Pepernoten journaal zien hoe je een recept maakt.
Natuurlijk hebben ze niet alleen nieuwe recepten gemaakt. Nee aan de pepernoten van de bakkerpieten hoeft niets veranderd te worden. Na een pepernoten smaak test van Sinterklaas zelf zijn de pepernoten van de bakkerpieten ook dit jaar weer goedgekeurd.
Ze hebben er meer gebakken dan ooit tevoren en alles staat al klaar zodat alle kinderen op Urk de lekkerste pepernoten krijgen!
Zien we jullie zaterdag 17 november op de haven?
Heb jij de lekkerste recepten van de bakkerspieten al gezien in het Pepernotenjournaal? Probeer het zelf thuis ook eens. Met het recept hieronder maak je de lekkerste Sinterklaas cupcakes.
Dan gaan we gelijk verder met het leukste gedeelte Namelijk het versieren!!
Hiervoor heb je nodig rode & gele marsepein.
TIP: vraag of één van je ouders je wil helpen met het mes, dit is scherp.
Met het recept hieronder maak je de lekkerste Sinterklaas Speculaas Broodtoren.
Rooster drie sneetjes brood in de broodrooster en snijd de appel in plakjes.
TIP: vraag of één van je ouders je wilt helpen met het mes, dit is scherp
Als de Sinterklaas Speculaas Broodtoren helemaal af is, kun je heerlijk smullen van je zelfgemaakte broodtoren.
Wij hebben het lekkerste recept voor jou! En het is super makkelijk te maken. Doe jij mee?
Zo heb je heel gemakkelijk het lekkerste toetje voor pakjesavond gemaakt!
Natuurlijk hebben we ook gezonde recepten. Ook pieten moeten gezond eten. Anders kunnen ze straks niet meer door de schoorsteen. Deze keer gaan we mandarijntjes veranderen in speciale Sinterklaas mandarijntjes. Doen jullie weer mee?
Stap 1: We beginnen met het gezicht van de Sinterklaas op het mandarijntje te tekenen.
Stap 2: Daarna trekken we een watje uit elkaar en daar maken we het haar en de baard van Sinterklaas van.
Stap 3: Plak het watje vast aan de boven en onderkant van het mandarijntje.
Stap 4: Maak van marsepein een mijter zoals we dat in het eerste recept uitgelegd hebben.
Stap 5: Prik het saté stokje in de bovenkant van het mandarijntje en zet de mijter erop. En tadá! Een Sinterklaas mandarijntje.
Ook wij zijn een keer uitgebakken dus voor dit recept kun je de oven uit laten staan. We gaan namelijk chocolade melk pimpen!
Stap 1: Schenk de chocolademelk in het glas
Stap 2: Spuit er lekker veel slagroom op
Stap 3: Daarna strooi je er een paar schuddebuikjes op. En als jullie nog spekjes overhebben (en niet zoals bakkerpiet alles opgegeten hebben) kunnen die er ook nog bovenop.
Welk recept vond jij het lekkerst? Maak een foto van je mooiste creatie & laat het ons weten via Facebook!
Welkom op www.suunterklaos.nl de website van de Urker Sinterklaas! | Stuur Sint een e-mail | ontwerp: Richard Oost | © SISU 2022