Archief 2016

 

Beste kinderen van Urk, Hieronder kunnen jullie bekijken en lezen wat Suunterklaos en de Pieten in 2016 hebben beleeft op Urk.

 

Groeten

Digipiet.

Bericht van Sinterklaas - 30 nov. 2016

 

Beste kinderen en ouders van Urk en Nederland. Wat gaat de tijd ook snel. Volgende week gaan wij al weer terug naar Spanje. Mag ik jullie nog één keer hartelijk danken voor de fijne tijd die ik dit jaar bij jullie heb gehad. Het was weer fantastisch om op Urk te zijn. Ik wens jullie vanaf hier een fijne pakjesavond toe.

 

Hier boven nog een impressie van de Intocht van 2016. Willen jullie de serie ‘Paniek in het Pietenhuis’ nog een keer bekijken klik dan op Video boven aan de pagina. Onder het tabblad foto's vinden jullie veel foto's die gemaakt zijn tijdens de intocht.

 

Als laatste wil ik een aantal bedankjes doen.

  • Freek Commandeur, het creatieve brein achter ‘Paniek in het Pietenhuis’.
    Hij deed het script, filmen, en montage.
  • Alle sponsoren jullie bijdragen, klein of groot, waren onmisbaar.
  • Bestuur en vrijwilligers van Stichting Intocht Sinterklaas Urk. Wat een werk hebben jullie weer verzet.

 

Jullie weten waar het Sinterklaasfeest echt om draait! Daar kunnen veel mensen nog iets van leren.

 

Hartelijk dank en tot volgend jaar!

 

Sinterklaas en alle Zwarte Pieten.

 

Paniek in het Pietenhuis - Deel 5 - De Oplossing

 

Wat is er tot nu toe allemaal gebeurd?

Maandag zagen jullie dat de pieten arriveerden in het pietenhuis. 's Avonds ging Sinterklaas nog even bij zijn Paard kijken maar vergat de staldeuren goed dicht te doen. Amerigo nam de benen en verdween uit de stallen van het Pietenhuis.

 

Toen de Pieten hier de volgende morgen achter kwamen gingen ze meteen zoeken. De POD (Paarden Opsporings Dienst) werd ingeschakeld zonder resultaat. De Pieten kozen er toen voor de televisie in te schakelen. Op de televisie deden ze een oproep om te helpen met zoeken naar het paard. Ook konden de kinderen hier op de website een poster downloaden om voor het raam te hangen. Zodat Amerigo weet waar hij naar toe moet.

 

Woensdag zagen jullie dat de pieten probeerden een vervanger te zoeken voor het paard. helaas zonder succes. Ook de plaatselijke bakker is op zoek gegaan met speciale paardenpepernoten. Helaas ook nog niets opgeleverd.

 

De zoektocht gaat door. Na vier dagen is het paard nog niet gevonden. Heel Urk is inmiddels op zoek naar het paard van Sinterklaas en overal in het dorp verschijnen de P-posters. Het wordt echter steeds moeilijker voor de Pieten om het geheim te houden. Daarom heeft Paardenpiet iets bedacht.  De list lukt en Sinterklaas heeft niet door dat niet Amerigo maar een ander paard in de stal staat. De visverkopers van de Urker vishal delen ook posters uit maar de gemeentewerkers halen de posters ook weer weg. Ook het spoor van de paardenpepernoten word opgeruimd... Dit lijkt niet meer goed te komen.

 

Vandaagde allerlaatste aflevering. Gaat het allemaal goed komen. Kijk snel.

Bericht van Sinterklaas

 

Dag lieve kinderen,

 

Nog een weekje dan is het zover. Zaterdag 19 november komen we aan op Urk. We hebben heel veel pepernoten en cadeautjes meegenomen. De Pieten en Pietenshowband zullen er weer een gezellig feest van maken. Het programma op de haven gaat om 15:30 uur van start en de stoomboot zal rond de klok van 17.00 uur arriveren.

 

Omdat het al donker begint te worden om vijf uur zullen de pieten een leuke lichtgevende verrassing voor jullie hebben. Maar natuurlijk mogen jullie zelf ook lampjes of lampionnen meenemen.

 

Urker Sinterklaas Journaal

Vanaf maandag 14 november gaat het Urker Sinterklaasjournaal van start. Hier op de website kunnen jullie dan iedere dag een nieuwe aflevering vinden en bekijken. Hierboven staat al een voorproefje van wat er te zien zal zijn. Veel kijkplezier en tot aanstaande zaterdag.

 

Groetjes van

Sinterklaas en alle Pieten.

Help mee het paard zoeken!

Zoals jullie hebben kunnen zien in deze aflevering kunnen jullie helpen met het zoeken naar ‘Amerigo’. Wat moet je doen? Klik op de poster hiernaast om hem uit te printen als kleurplaat. Kleur de poster zo mooi mogelijk (hoeft niet helemaal blauw...) en hang hem voor het raam. Zo kan het paard zien waar hij naartoe kan gaan. Heb je het paard gezien of heb je andere tips over waar het paard kan zijn? Geef het dan door in ons gastenboek bovenaan deze website. We hopen dat jullie veel reacties zullen geven. Veel kleurplezier.

De sponsoren van 2023. Klik op de logo's voor een overzicht van alle sponsoren.

Welkom op www.suunterklaos.nl de website van de Urker Sinterklaas! | Stuur Sint een e-mail | ontwerp: Richard Oost | © SISU 2023